Terug naar team

ROBERT TEN HAVE

Partner

Robert heeft uitgebreide ervaring in het ondernemingsrecht en financieel recht en adviseert in zijn brede praktijk Nederlandse en buitenlandse bedrijven. De meeste van zijn zaken hebben een connectie met de beurs, bijvoorbeeld beursgangen, claim-emissies, converteerbare obligaties, openbare biedingen en advisering van beursvennootschappen (toezichtsregels en corporate governance). Daarnaast adviseert Robert ook bij onderhandse transacties (overnames, joint ventures).

Robert: “In de 25 jaar dat ik werk als advocaat is er veel veranderd, zeker omdat veel van mijn zaken direct of indirect met de beurs te maken hebben. Dan heb je te maken met verscherpte wetgeving en uitgebreider toezicht, zowel op nationaal niveau als door Europese instanties. Het type zaken en transacties waar wij aan werken staat ook vaak in de publieke belangstelling. Dat geeft een extra verantwoordelijkheid en betekent dat je als advocaat geen moment mag verslappen. Ik heb gezien dat onze rol ook steeds belangrijker wordt, waarbij geldt dat je niet meer genoeg hebt aan alleen juridische kennis, maar dat je juist door langjarige ervaring het verschil kan maken.

Chambers en cliënten zeggen over Robert:

“Market experts have ‘huge respect’ for Robert ten Have”. “Robert ten Have is described by sources as ‘an impact lawyer”. (Chambers Global en Europe, 2017)

He is a high-quality individual – focused, with great attention to detail and a very commercial approach.” (Chambers Global en Europe, 2014)

Robert ten Have is ‘practical, responsive and highly experienced’.” (Chambers Europe, 2011)

Tot zijn overstap naar Rutgers & Posch in 2014 was Robert partner bij Freshfields Bruckhaus Deringer en daarvoor (tot 2005) partner bij NautaDutilh. Hij is onder meer co-auteur van het ‘Handboek Openbaar Bod’ (Kluwer).

Robert gebruikt espresso, koriander en Apple Music als brandstof en reist graag in Zuid-Oost Azië en de Verenigde Staten.

robert.tenhave@rutgersposch.com
+31 20 891 3937
+31 20 891 3901
+31 6 3018 2579

vCard