Terug naar team

INGE DE LAAT

Managing Partner

Inge heeft als managing partner de dagelijkse leiding over het kantoor. Daarnaast is Inge gespecialiseerd in (corporate) arbeidsrecht. Ze adviseert nationale en internationale ondernemingen en bestuurders over (collectieve en individuele) ontslagzaken, maar ook over beloningsbeleid, privacyvraagstukken en de arbeidsrechtelijke aspecten bij fusies & overnames. Inge procedeert ook over deze onderwerpen. Ook staat zij bestuurders en ondernemingsraden bij in complexe adviestrajecten, zoals fusies & overnames en reorganisaties. Inge heeft veel ervaring in de zorg, in de media en in de financiële sector.

Inge: “Arbeidsrecht heeft veel raakvlakken met andere rechtsgebieden, met name met ondernemingsrecht. Een van de uitgangspunten van Rutgers & Posch is dat teams worden samengesteld uit advocaten met verschillende specialismen. Het verschil zit vaak niet alleen in specifieke juridische kennis, maar ook in de manier waarop iemand naar een zaak kijkt. Dat is beter voor de cliënt, maar ook leuker voor de advocaten die aan een zaak werken. Daarbij past de open, toekomstgerichte cultuur van ons kantoor bij de ontwikkelingen in ons vakgebied, zoals bijvoorbeeld privacy- en governancevraagstukken en andere maatschappelijke relevante zaken die door onder meer de snel veranderende regelgeving steeds belangrijker worden.”

Tot haar overstap naar Rutgers & Posch in maart 2015 was Inge partner bij Kennedy Van der Laan. Inge was tot 1 april 2019 lid van de Raad van Toezicht van de Amsterdamse Orde van Advocaten, ze publiceert en doceert regelmatig en is redactielid van het tijdschrift ArbeidsRecht. Daarnaast is zij lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de European Employment Lawyers Association (EELA) en bestuurslid van de ‘Diversity and Equality Law Committee’ van de International Bar Association en spreekt ze geregeld op internationale congressen. Verder is Inge bestuurslid van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Chambers Europe 2018 over Inge:

According to market sources, Inge De Laat is “excellent with clients and well connected internationally,” and receives praise for her “down-to-earth and pragmatic approach.”

Inge lacht vaak – en (te) hard, is gek op witte wijn en pasta vongole, chique jurk met leren jackie, uitwaaien op de Wadden, guilty pleasures Guns ‘n Roses en Toffifee, geen sportfan maar bloedfanatiek met kinderklei.

E-MAIL inge.delaat@rutgersposch.com
+31 20 891 3942
+31 20 891 3901
+31 6 1092 4642

vCard