Huib Schrama

Partner

Huib begeleidt commerciële geschillen en adviseert over commerciële contracten. Hij treedt op voor bedrijven, investeerders, ondernemers en financiers, bijvoorbeeld in private equity, vastgoed, tech en de financiële sector. Huib heeft uitgebreide ervaring in het contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, internationaal privaatrecht, en beslag- en executierecht. Hij wordt vaak ingeschakeld in massaschadezaken zoals collectieve acties en –schikkingen en kartelschadeprocedures.

Over de jaren heeft Huib twee Grotius specialisatieopleidingen cum laude afgerond: Onderneming & Aansprakelijkheid (2015) en Vennootschaps- & Ondernemingsrecht (2017). Hij heeft veel internationale ervaring en is lid van de International Bar Association en de International Association of Young Lawyers. In Nederland is hij lid van de Vereniging voor Handelsrecht, de Vereniging voor Procesrecht en de Vereniging Corporate Litigation. Huib spreekt en publiceert regelmatig over litigation onderwerpen. Tot zijn overstap naar Rutgers & Posch in 2022 is hij 12 jaar verbonden geweest aan Loyens & Loeff.


Legal 500 (2022) heeft Huib aangemerkt als Next Generation Partner in het vakgebied Commercial Litigation.

Legal 500 (2021) heeft Huib aangemerkt als Rising Star in het vakgebied Commercial Litigation.

Legal 500 (2020) over Huib:

“Huib Schrama is a great litigator with a sensible approach and calm demeanour.”

Gerelateerd

Actueel

Vier jaar later: is de NCC al een succes?

Lees meer

Nieuws

Rutgers & Posch advised Sitech Services and its shareholders on carve-out of the services business and the subsequent sale of the service business to the Ebert HERA Esser Group

Lees meer