Huib Schrama

Partner

Huib begeleidt commerciële geschillen en adviseert over commerciële contracten. Hij treedt op voor bedrijven, investeerders, ondernemers en financiers, onder meer in private equity, vastgoed, tech en de financiële sector. Huib procedeert bijvoorbeeld over distributieovereenkomsten, M&A-contracten en leningsovereenkomsten, en hij adviseert regelmatig bestuurders en commissarissen. Verder heeft hij ruime ervaring met collectieve acties en kartelschadeprocedures.

Huib heeft uitgebreide kennis van het contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, internationaal privaatrecht, beslag- en executierecht en vennootschapsrecht. Hij heeft twee Grotius specialisatieopleidingen cum laude afgerond: Onderneming & Aansprakelijkheid (2015) en Vennootschaps- & Ondernemingsrecht (2017). Huib spreekt en publiceert regelmatig over onderwerpen die relevant zijn voor zijn praktijk. Bij de Beroepsopleiding voor Advocaten geeft hij les over ondernemingsrechtelijke geschillen.

Tot zijn overstap naar Rutgers & Posch is Huib 12 jaar verbonden geweest aan Loyens & Loeff. Hij heeft veel internationale ervaring en is lid van de International Bar Association en de International Association of Young Lawyers. In Nederland is hij lid van de Vereniging voor Handelsrecht, de Vereniging voor Procesrecht en de Vereniging Corporate Litigation. Huib doet ook pro bono zaken en naast zijn werk als advocaat is hij actief als bestuurder/adviseur van een aantal culturele instellingen en -gezelschappen.


Legal 500 (2022) heeft Huib aangemerkt als Next Generation Partner in het vakgebied Commercial Litigation.

Legal 500 (2021) heeft Huib aangemerkt als Rising Star in het vakgebied Commercial Litigation.

Legal 500 (2020) over Huib:

“Huib Schrama is a great litigator with a sensible approach and calm demeanour.”

Gerelateerd

Actueel

Vier jaar later: is de NCC al een succes?

Lees meer

Nieuws

Rutgers & Posch advised Sitech Services and its shareholders on carve-out of the services business and the subsequent sale of the service business to the Ebert HERA Esser Group

Lees meer