Terug naar team

HENDRIK JAN SCHIMMEL

Partner

Hendrik Jan is partner en een van de oprichters van Rutgers & Posch. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en vastgoedrecht. Een groot deel van zijn praktijk heeft betrekking op vastgoedtransacties, met name de aan- en verkoop van commercieel vastgoed en vastgoedvennootschappen. Hij adviseert ook over huurrecht. Verder richt Hendrik Jan zich op fusies en overnames, joint ventures en kapitaalmarkttransacties.

Hendrik Jan: “Een goede advocaat moet een goede ambachtsman zijn, een vakman die orde kan scheppen in complexe situaties, hoofdzaken van bijzaken kan scheiden, keuzes maakt en via een uitgekiende strategie naar een helder doel toewerkt. Wat ook belangrijk is dat je de relevante feiten en de juridische argumenten helder op papier kan zetten en zonodig kan bepleiten. Je kan dat alleen goed doen als je volledig bij een zaak betrokken bent en niet op afstand of als een radartje in een groter, abstract geheel. Daarom werken we bij Rutgers & Posch met kleine, gespecialiseerde teams waarbij iedereen volledig betrokken is bij een zaak.”

Hendrik Jan was in het verleden verbonden aan verschillende internationale kantoren, waarvan 12 jaar aan Freshfields Bruckhaus Deringer.

E-MAIL hendrikjan.schimmel@rutgersposch.com
+31 20 891 3906
+31 20 8913 901
+31 6 1530 2612

vCard