Terug naar team

GERARD ENDEDIJK

Partner

Gerard is een van de oprichters van Rutgers & Posch. Gerard is een zeer ervaren procesadvocaat, en heeft een brede ervaring. In zijn praktijk is er een bijzondere aandacht voor (internationaal) verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, waaronder product- en beroepsaansprakelijkheid. Hij adviseert onder meer banken, financiële instellingen, verzekeraars en overheidsinstellingen. Daarnaast doet de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam geregeld een beroep op Gerards expertise. Gerard heeft meerdere nevenfuncties; hij is onder meer advocaat-lid van het Hof van Discipline.

Gerard: “Bij de start van Rutgers & Posch hadden we een kantoor voor ogen waar de kwaliteit van de juridische dienstverlening centraal zou staan, onder meer door ervoor te zorgen dat de partners het merendeel of zelfs al hun tijd zouden besteden aan cliëntenwerk. Dus: weinig vergaderen, geen ingewikkelde managementstructuren, maar aandacht voor de cliënt en zijn vraag. Daarnaast wilden we zelf ondernemen, met een groep gelijkgestemden een onderscheidend advocatenkantoor bouwen. Groei was daarbij nooit een doel op zich, maar cliënten wisten Rutgers & Posch al snel te vinden. We zijn sinds onze oprichting in 2013 explosief gegroeid en werken inmiddels met ruim 40 advocaten. Wat niet is veranderd is hoe wij werken: op een informele en transparante wijze, waarbij de absolute focus ligt op het juridische werk. Maar ook voor mijzelf geldt dat het juridische werk, het togawerk, altijd op de eerste plaats komt.”

Tot zijn overstap naar Rutgers & Posch was Gerard onder meer partner bij DLA Piper. Gerard is docent bij de Grotius Academie en bij de Orde van Advocaten. Ook publiceert hij geregeld over verschillende onderwerpen.

Chambers over Gerard:

Gerard has in-depth knowledge and profound expertise of the insurance industry. Clients are struck by his assertive but amicable approach in court. The team offers ‘a hands-on approach and outstanding value for money.

Legal 500 over Gerard:

Gerard Endedijk is ‘a quick thinker who sees the various alternatives in a split second; he understands the client’s needs, and makes sure they get what they want’. The team is very good: always available, maximum flexibility, good quality, and good performance.

Chambers Europe 2013 over Gerard:

Respected litigator Gerard Endedijk recently joined newly-formed boutique Rutgers & Posch. A comment: “He’s quick, determined, and understands the needs of the insurance industry.”

Gerard is ook: een ambachtelijke kok, iemand die graag reist naar moeilijke bestemmingen (maar wél comfortabel) en een alleslezer.

gerard.endedijk@rutgersposch.com
+31 20 891 3902
+31 20 891 3901
+31 6 5313 2350

vCard