Terug naar team

DIRK JAN RUTGERS

Partner

Dirk Jan is mede-oprichter en partner bij Rutgers & Posch. Hij is gespecialiseerd in arbeidsrecht en adviseert nationale en internationale cliënten over fusies, reorganisaties, ontslag, medezeggenschap en statutair bestuur. Ook adviseert Dirk Jan als boardroom counselor over organisatievraagstukken en samenwerkingen tussen instellingen. De cliënten van Dirk Jan zijn actief in onder andere de financiële en publieke sector, de media en de gezondheidszorg.

Dirk Jan: “Het uitgangspunt voor Rutgers & Posch is om topkwaliteit te leveren vanuit een omgeving waarin professionals zich goed voelen en in vrijheid kunnen samenwerken. Door onze medewerkers op deze wijze centraal te stellen wordt niet alleen een goed werkklimaat gecreëerd, maar wordt ook de kwaliteit van het werk en daardoor de relatie met de cliënt positief beïnvloed. Een ander belangrijk uitgangspunt van ons kantoor is dat onze partners primair juridisch werk doen. Ook dat draagt bij aan de werkvreugde. Net zoals een loodgieter het liefst zelf een mooie dakgoot maakt, zo maak je de meeste advocaten gelukkig met het zelf uitdagend werk doen voor een cliënt. Deze uitgangspunten lijken te werken. Dat maakt nieuwsgierig naar de dag van morgen.”

Tot de start van Rutgers & Posch was Dirk Jan partner bij onder meer DLA Piper en heeft hij voor kantoren in New York en Washington D.C. gewerkt. Hij is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht en de Vereniging voor Gezondheidsrecht en gastdocent aan onder meer de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de Universiteit Leiden. Dirk Jan is Past Chair van de Discrimination Law Committee en Co-Chair van de International Bar Association Global Employment Institute (IBA GEI), in welk verband hij regelmatig als spreker op internationale congressen optreedt. Hij is voorzitter van de Koninklijke Haarlemsche Football Club ‘HFC’, de oudste voetbalclub van Nederland.

Chambers Europe over Dirk Jan:

Clients note Dirk Jan Rutgers’ no-nonsense, solution-driven style”, adding: “He is a brilliant litigator, he’s sharp and I have a great deal of respect for him“.

Legal 500 over Dirk Jan:

Dirk Jan brings humour, persistence and quality delivery in everything he does”. He “is direct, a good speaker, and very sharp in his formulations”.

E-MAIL dirkjan.rutgers@rutgersposch.com
+31 20 891 3904
+31 20 891 3901
+31 6 8325 5899

vCard