Dirk Jan Rutgers

Partner

Dirk Jan is mede-oprichter en partner bij Rutgers & Posch. Hij adviseert als boardroom counselor of treedt als mediator op bij organisatievraagstukken en samenwerkingen tussen instellingen. In dat kader heeft hij complexe herstructureringen en reorganisaties begeleid, waarbij hij verantwoordelijk was voor stakeholder management, in onder andere de financiële en publieke sector, de media en de gezondheidszorg. Hij bouwt hierbij mede op zijn jarenlange ervaring als arbeidsrechtadvocaat, waarin hij nationale en internationale cliënten adviseert over fusies, reorganisaties, ontslag, medezeggenschap en statutair bestuur en op zijn ervaring als bestuurder en toezichthouder. 

Tot de oprichting van Rutgers & Posch was Dirk Jan partner bij onder meer DLA Piper en heeft hij voor kantoren in New York en Washington D.C. gewerkt. Hij is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht, de Vereniging Ambtenaar & Recht en de Vereniging voor Gezondheidsrecht. Voorts is Dirk Jan gastdocent aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Dirk Jan is Past Chair van de Diversity and Equality Law Committee en de Global Employment Institute van de International Bar Association. In dat verband spreekt hij regelmatig op internationale congressen.

Dirk Jan Rutgers is voorzitter van het bestuur van Nederlands oudste voetbalclub; Koninklijke Haarlemsche Football Club ‘HFC’.


Chambers Europe (Employment) over Dirk Jan:

Clients note Dirk Jan Rutgers’ no-nonsense, solution-driven style”, adding: “He is a brilliant litigator, he’s sharp and I have a great deal of respect for him“.

Legal 500 (Employment) over Dirk Jan:

Dirk Jan brings humour, persistence and quality delivery in everything he does”. He “is direct, a good speaker, and very sharp in his formulations”.

Gerelateerd

Blog

Verslag van deelname Dirk Jan Rutgers aan Spring European Employment Summit in Dublin

Lees meer

Nieuws

Rutgers & Posch advised Sitech Services and its shareholders on carve-out of the services business and the subsequent sale of the service business to the Ebert HERA Esser Group

Lees meer