ANOUK JAGT

Advocaat

Anouk is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht, waarbij ze veel ervaring heeft met zaken rondom gegevensbescherming in de zorg, het klacht- en tuchtrecht, disfunctioneringstrajecten, de organisatie van medezeggenschap bij zorgaanbieders en de financiering van de zorg. Ze treedt op voor zowel zorgaanbieders als individuele hulpverleners. Daarnaast staat ze zorgaanbieders en hulpverleners bij tijdens onderzoeken van de toezichthouders in deze sector (IGJ, NZa en AP).


Tot haar overstap naar Rutgers & Posch in 2017 was Anouk werkzaam in de zorgpraktijk bij Nysingh. Anouk is redacteur bij GZR Updates (gezondheidsrecht).

Anouk is door Zorgvisie verkozen tot topadvocaat in de zorg 2018 en staat zowel in de algemene top 10 als in de categorieën ‘regulatory’, ‘privacy en beroepsgeheim’ en ‘medisch tuchtrecht’.

De gezondheidszorg is enorm in beweging. Dat komt onder meer door technologische ontwikkelingen, financieringsvraagstukken en de steeds veranderende wet- en regelgeving. Als advocaat in de zorg moet je een sparringpartner zijn voor je cliënten en oog hebben voor zowel de juridische als maatschappelijke consequenties bij het geven van advies.”

Gerelateerd

Actueel

Q&A het coronavaccin en andere coronamaatregelen op de werkvloer

Lees meer

Recente zaken

Rutgers & posch adviseerde aandeelhouders bij overname Tandarts Today door Gilde Healthcare

Lees meer

Recente zaken

Nieuwe regels voor zorgaanbieders

Lees meer