Rutgers & Posch College

Rutgers & Posch College richt zich op de ontwikkeling van jonge professionals die werkzaam zijn in de advocatuur bij Rutgers & Posch. Dit team bestaat uit junior advocaat medewerkers, advocaat-stagiaires, student-stagiaires en mogelijk ook paralegals.

R&P College richt zich op de opleiding en ontwikkeling van deze jonge professionals, zowel ten aanzien van juridische als andere vaardigheden die nodig zijn in de commerciële advocatuur. R&P College organiseert activiteiten op het gebied van ontwikkeling en know-how, maar ook op sociaal vlak.

Kenmerkend voor de opleiding van R&P College is de individuele aandacht en het persoonlijke opleidingsprogramma dat je bij ons krijgt. Dat geldt voor elke jonge professional, dus ook voor student-stagiaires en paralegals. Door deze persoonlijke aandacht kan iedere professional zich op een eigen wijze ontwikkelen op topniveau. Dit vereist naast inzet en energie van beide kanten, ook een werkomgeving waarin aandacht voor het vak en plezier maken met elkaar centraal staat.

Voor de professionals die in aanmerking komen voor een advocaatstage vindt in beginsel geen wissel van praktijkgroep plaats, aangezien wij binnen R&P gewend zijn om naast het opdoen van specialistische kennis breed samen te werken. Hierdoor leer je naast jouw eigen vakgebied ook veel over de andere rechtsgebieden waarin wij werken. Ook krijg je bij R&P snel eigen verantwoordelijkheden, ook als advocaat-stagiaire. Tot slot krijg je bij ons ook de ruimte om je je op breder vlak in te zetten, bijvoorbeeld door het organiseren van seminars en evenementen voor cliënten, deelname aan de Pro Bono Club of het organiseren van sociale (kantoor)activiteiten.

R&P College bestaat voor advocaten uit twee fasen, de bachelor- en masterfase. Gedurende deze fasen vinden de volgende activiteiten plaats:

Bachelorfase

( voor 1e t/m 3e jaar advocaat-stagiaires)

Van het persoonlijk opleidingsplan maakt onderdeel uit:

  • Beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten
  • Eventuele detachering bij de legal afdeling van een cliënt
  • Een persoonlijk opleidingsprogramma  (diverse trainingen mbt kennis en vaardigheden)

Masterfase

(voor 4e t/m 6e jaar medewerkers)

Van het persoonlijke opleidingsplan maakt onderdeel uit:

  • De Media Performance opleiding (niet juridisch)
  • Buitenlandstage
  • Opleiding Business Development
  • Specialistische opleiding (Grotius of vergelijkbare opleiding)
  • Het schrijven van één of meerdere wetenschappelijke artikelen

Gedurende zowel de bachelor- als de masterfase worden alle Collegeleden begeleid door een Council (bestaande uit partners van ons kantoor) en een Tutor (een senior-medewerker van ons kantoor).

AdvocaatStagiair Corporate M&A

Als AdvocaatStagiair Corporate M&A bij Rutgers & Posch adviseer en begeleid je cliënten tijdens (internationale) fusies, overnames, investeringen en samenwerkingsverbanden. Je wordt al snel betrokken bij het volledige proces van een transactie; van de letter of intent en het due diligence onderzoek tot de koopovereenkomst en aandelenoverdracht bij de notaris. Je werkt voor beursgenoteerde ondernemingen, mkb en investeerders (private equity, family offices en venture capital) en krijgt daardoor te maken met veel verschillende soorten transacties. Daarbij werkt het team nauw samen met andere disciplines binnen kantoor zoals Employment, Data protection & Privacy, Finance en Commercial Contracts.

AdvocaatStagiair Employment

Als AdvocaatStagiair Employment bij Rutgers & Posch ben je verantwoordelijk voor alle arbeidsrechtelijke zaken die spelen bij cliënten van kantoor. Je draait volwaardig mee in de sectie Employment, Pensions & Benefits. Veel voorkomende onderwerpen waar je aan werkt zijn het corporate arbeidsrecht (in samenwerking met de sectie Corporate M&A), ontslagrecht en medezeggenschapsrecht. Daarnaast zijn je voornaamste werkzaamheden het opstellen van adviezen, voeren van onderhandelingen, opstellen van processtukken en het doen van literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Je werkt altijd direct samen met één van de partners en/of senior-medewerkers, overlegt regelmatig met andere kantoorgenoten en hebt al van begin af aan contact met cliënten. Het wordt gewaardeerd als je zelf initiatieven neemt, bijvoorbeeld op het gebied van business development en kantoororganisatie.

AdvocaatStagiair Litigation

Als AdvocaatStagiair Litigation bij Rutgers & Posch ben je verantwoordelijk voor geschillenbeslechting namens cliënten van kantoor. Je draait volwaardig mee in de sectie Litigation. Veel voorkomende onderwerpen waar je aan werkt zijn het aansprakelijkheidsrecht, contractenrecht en het procesrecht. Daarnaast zijn je voornaamste werkzaamheden het opstellen van processtukken, literatuur- en jurisprudentieonderzoek en business development. Je werkt altijd direct samen met een van de partners, overlegt regelmatig met andere kantoorgenoten en hebt intensief contact met cliënten. Het wordt gewaardeerd als je zelf initiatieven neemt, bijvoorbeeld op het gebied van business development en kantoororganisatie.

Interesse?

Neem contact op met Merel van der Kamp via: Merel.vanderkamp@rutgersposch.com of bel naar: +31 (0)6 12 05 88 33