Rutgers & Posch adviseert Anders Invest bij de verwerving van een meerderheidsbelang in Gebana Brasil

23 mei 2023

Rutgers & Posch heeft Anders Invest geadviseerd bij de verwerving van een meerderheidsbelang in Gebana Brasil. Gebana Brasil is in Brazilië actief in de productie en verwerking van biologische, niet-genetisch gemodificeerde soja, granen en zaden. Het bedrijf is marktleider in deze nichemarkt, die met minder dan 0,5% van de totale Braziliaanse markt klein te noemen is, maar al jaren een stabiele groei van ongeveer 10% laat zien. Hiermee draagt Gebana Brasil bij aan de verduurzaming van de landbouw in Brazilië door boeren te helpen bij de overgang van conventionele naar biologische landbouw, zonder natuurgebieden te vernietigen. De aandelen in Gebana Brasil zijn gekocht van Gebana AG, de pionier op het gebied van eerlijke handel in Zwitserland.

Het team van Rutgers & Posch bestond uit Bas Mees en Joost Kuipers.