Rutgers & Posch lanceert College voor jonge professionals

29 augustus 2022

PERSBERICHTAmsterdam, 24 augustus 2022 – Het Amsterdamse advocatenkantoor Rutgers & Posch lanceert het Rutgers & Posch College. Het initiatief richt zich op de opleiding en ontwikkeling van jonge professionals, op zowel het juridisch als maatschappelijk vlak. 

“De lancering van het opleidingstraject past bij de fase waar ons kantoor zich in bevindt. Het opleiden van advocaten zien wij als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. En uiteindelijk hopen we natuurlijk ook een heleboel van de jongere generatie te leren”, zegt Inge de Laat, Managing Partner bij Rutgers & Posch.

Bachelor- en masterfase

Het College bestaat uit ongeveer drie tot zes advocaat-stagiaires, student-stagiaires en een paralegal. Daarnaast zullen ook de vierde- en vijfdejaars advocaat-medewerkers onderdeel uitmaken van de opleiding. “Het College wordt opgedeeld in een bachelor- en masterfase, als knipoog naar de universitaire wereld”, zegt De Laat. “Elke advocaat en advocaat(-stagiaire) krijgt daarbij persoonlijke begeleiding van een van de partners en een senior-medewerker om hen bij te staan gedurende de opleiding.”

Activiteiten binnen de bachelorfase omvatten onder andere de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten, een eventuele detachering bij de legal-afdeling van een cliënt en een persoonlijk opleidingsprogramma met verschillende trainingen op juridisch en maatschappelijk vlak. Binnen de masterfase valt onder andere een buitenlandstage, een specialistische opleiding en het schrijven van één of meerdere wetenschappelijke artikelen. Ook is er ruimte om andere competenties te ontwikkelen, zoals de wijze waarop een advocaat aan het maatschappelijk debat kan deelnemen en dat kan beïnvloeden. “De opleiding richt zich op vier praktijkgroepen, namelijk M&A, finance, employment en litigation. Ook zal er veel aandacht zijn voor andere rechtsgebieden, zodat iedereen naast specialistische kennis ook bredere vakkennis opdoet”, besluit De Laat. 

Inschrijvingen voor het Rutgers & Posch College staan vanaf heden open. Kijk op hier voor meer informatie. 

Over Rutgers & Posch

Het Amsterdamse advocatenkantoor Rutgers & Posch richt zich op corporate law met een sterke focus op corporate M&A, finance, capital markets, litigation, employment & benefits alsmede restructuring & insolvency. Rutgers & Posch kenmerkt zich door de combinatie van Big Law expertise en een boutique opzet en brengt zo het beste van twee werelden bij elkaar – voor zowel cliënten als advocaten.