Gerard Endedijk en Maarten Vink verlaten advocatenkantoor Rutgers & Posch en starten eigen kantoor, Hendrik Jan Schimmel verhuist naar Taylor Wessing

18 juni 2021

Amsterdam, 18 juni 2021 – Gerard Endedijk en Maarten Vink verlaten Rutgers & Posch en beginnen Lennox Litigation, een commerciële geschillenbeslechtingspraktijk. Ook Hendrik Jan Schimmel verhuist: hij zet zijn corporate real estate praktijk voort bij Taylor Wessing. Rutgers & Posch zal zich nog nadrukkelijker gaan richten op corporate M&A en de direct aanverwante praktijken.

Lennox Litigation wordt een litigation boutique met een commerciële internationale geschilbeslechtingspraktijk. Gerard Endedijk was een van de oprichters van Rutgers & Posch en in het verleden ook managing partner. Naast Endedijk worden Maarten Vink, Romée Reitsma en een vierde ervaren advocaat partner bij Lennox Litigation. Endedijk: “Ik heb de afgelopen acht jaar met veel passie gewerkt bij Rutgers & Posch. Ik zal het kantoor missen, maar ik ben ervan overtuigd dat er nu veel behoefte is aan een kleiner en gespecialiseerd kantoor als Lennox Litigation.”

De corporate real estate praktijk van Hendrik Jan Schimmel wordt voortgezet bij Taylor Wessing. Ook hij is medeoprichter van Rutgers & Posch. Schimmel: Sinds de oprichting heb ik met veel plezier gewerkt aan de opbouw van Rutgers & Posch, maar ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging. Ik kijk er naar uit om samen met mijn team onze praktijk verder uit te bouwen bij Taylor Wessing.

De focus van Rutgers & Posch zal nog nadrukkelijker komen te liggen op de (internationale) corporate praktijk met een focus op corporate M&A, capital markets, litigation, employment & benefits alsmede finance en restructuring & insolvency. Managing partner Inge de Laat: “Vanzelfsprekend betreuren wij het vertrek van de drie partners. Zij hebben hard gewerkt aan de groei en het succes van dit bijzondere kantoor. Hun vertrek geeft ons de gelegenheid om onze marktpositie steviger neer te zetten. We hebben dan ook veel vertrouwen in een toekomst waarin we ons nog duidelijker zullen profileren als een corporate gespecialiseerd kantoor.”