Rutgers & Posch adviseert aandeelhouders bij de investering van Gilde Buy Out Partners in EDCO

26 april 2021

Gilde Buy Out Partners (Gilde) verwerft een meerderheidsbelang in EDCO Groep. De familie Adriaanse behoudt een significant minderheidsbelang en zal samen met Gilde en management de toekomstige groei van EDCO ondersteunen. EDCO is een snelgroeiende en toonaangevende Europese distributeur van merk- en private-label non-food FMCG producten voor een breed scala aan retailers. De afgelopen jaren is EDCO getransformeerd van een handelsonderneming naar een multi-categorie distributeur met een sterke focus op merken en retail concepten. ECDO heeft haar hoofdkantoor in Eindhoven en heeft meer dan 500 werknemers en exploiteert tevens distributiecentra in Deurne en Moerdijk.

De Europese markt van distributeurs is gefragmenteerd en klaar voor verdere consolidatie. EDCO voorziet hierin een actieve rol te spelen. Met Gilde als strategische partner gaan beide aandeelhouders substantiële investeringen doen om de ambitieuze groeiplannen van EDCO te realiseren.

Gilde  is een toonaangevende Europese private equity investeerder in mid-market transacties in de DACH regio, Benelux en Italië. Gilde heeft meer dan EUR 3 miljard aan fondsen onder beheer en heeft kantoren in Utrecht, Brussel, Frankfurt, Zürich en Milaan.

Closing van de transactie wordt in Q3 2021 verwacht.

Het Rutgers & Posch team bestaat uit Matthijs van den Broek, Justus Fortuyn, Jurriaan Heslinga, Tijmen Noordhoven, Annemijne Zwager en Vasco Hoving.