Screening buitenlandse investeringen – wettelijke bedenktijd

5 februari 2021

Op 3 februari 2021 verscheen een corporate outlook van Bas Visée via Practical Law van Thomson Reuters.

In deze video spreekt Bas over de recent ingevoerde screeningtoets voor buitenlandse investeringen in de telecomsector en een wetsvoorstel voor een meer generieke screening van directe buitenlandse investeringen in vitale sectoren in Nederland.

Ook komt in de corporate outlook het in de Eerste Kamer aanhangige wetsvoorstel over de bedenktijd aan de orde. Indien het voorstel wordt aangenomen, krijgt het bestuur van een beursvennootschap de mogelijkheid de bedenktijd in te roepen bij dreigend ontslag als gevolg van het niet ingaan op ideeën van activistische aandeelhouders ten aanzien van de strategie.

Duur video: 14 minuten