Rutgers & Posch adviseerde BESIX Group bij overname van STRABAG B.V.

2 februari 2021

Op 29 januari 2021 heeft BESIX Group (via haar Belgische dochteronderneming BESIX Infra) de overname van de wegenbouwactiviteiten van STRABAG BV in Nederland afgerond. De overname omvat een overdracht van de activa: alle vastgoed (inclusief de terreinen in Roermond), de asfaltinstallatie, materieel, medewerkers en lopende projecten gaan over naar BESIX Infra Nederland BV.

BESIX is een toonaangevende Belgische groep, gevestigd in Brussel en actief in 25 landen en op 5 continenten, in de sectoren bouw, vastgoedontwikkeling en concessies. In 2019 heeft de groep een omzet gerealiseerd van EUR 3,3 miljard en stelde ruim 13.000 medewerkers te werk. Voor meer informatie over de transactie wordt verwezen naar het persbericht van BESIX Group.

Een team van Rutgers & Posch met onder meer Bas Visée en Justus Fortuyn heeft BESIX Group geadviseerd bij de overname.