Rutgers & Posch adviseert aandeelhouders bij verkoop van meerderheidsbelang in Verklizan aan Main Capital

16 juni 2017

Main Capital heeft een meerderheidsbelang in het internationale software bedrijf Verklizan verworven. Verklizan levert een innovatief en cloud-based Connected Healthcare platform voor personenalarmering en zorg op afstand.

Verklizan is een Nederlandse leverancier van het UMO concept, een platform voor personenalarmering, zorg op afstand, welzijn en veiligheid. Met meer dan 60 werknemers verspreid over kantoren in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje bedient Verklizan meer dan 300 klanten wereldwijd. Verklizan kenmerkt zich door haar open platform filosofie, die het UMO platform ondersteunt in de koppeling met meer dan 250 healthcare producten en technologische ontwikkelingen van meer dan 100 product partners. Dit geeft haar klanten keuzevrijheid en mogelijkheid om continu de beste en technologisch meest vooruitstrevende zorg op afstand te verlenen.

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Als meerderheidsaandeelhouder zal zij Verklizan actief ondersteunen in de verdere internationale groei van het bedrijf. Daarnaast zal de nadruk komen te liggen op het verder versterken en uitbreiden van het productportfolio, onder meer door selectieve (internationale) acquisities.

Matthijs van den Broek en Hjalmar Florijn van Rutgers & Posch traden op als juridisch adviseurs voor de verkopende aandeelhouders van Verklizan.