Rutgers & Posch staat aandeelhouders bij met de verkoop van Assistance Software aan Unit4

5 april 2017

Rutgers & Posch staat aandeelhouders bij met de verkoop van Assistance Software aan Unit4.

Met de overname door Unit4 van Assistance Software ontstaat, in Nederland, de grootste leverancier van software in de professional services sector. Assistance Software is al meer dan twintig jaar een toonaangevende leverancier van Professional Services Automation (PSA) oplossingen. Het bedrijf helpt zijn klanten met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Assistance Software, dat binnen Unit4 verder gaat onder de naam Unit4 PSA Suite, heeft een unieke propositie die elke stap volgt in de bedrijfsvoering van professional services bedrijven; van het begin van de sales funnel tot aan de daadwerkelijke omzet. Met deze overname breidt Unit4 het al uitgebreide scala aan oplossingen voor professionele service organisaties verder uit.

Unit4 en Assistance Software zijn allebei gespecialiseerd in het leveren van een krachtige branchespecifieke oplossing. Gezamenlijk zullen ze zich richten op de uitbreiding van de functionaliteiten voor de verschillende dienstverlenende sectoren waarbinnen de bedrijven nu al actief zijn. Ook wordt gekeken naar een uitbreiding van het aanbod naar andere relevante subsectoren.

“Unit4 is zeer geschikt voor Assistance Software,” aldus Martijn van der Hoeden, oprichter en CEO van Assistance Software. “We beschikken over dezelfde visie en leveren samen een state-of-the-art end-to-end oplossing voor servicegerichte bedrijven. Samen met Unit4’s ervaring en kennis van de industrie zullen onze klanten de meest productieve en efficiëntste zijn in de industrie.”

De verkopende aandeelhouders van Assistance Software lieten zich voor juridisch advies bijstaan door Matthijs van den Broek en Hjalmar Florijn van Rutgers & Posch. Hans van den Brande van SpringFinance was de corporate finance adviseur en Martijn de Jong van Amstone de fiscale adviseur van de verkopers. Unit4 werd geadviseerd door Nick Hessels van Ploum Lodder Princen.