Rutgers & Posch adviseert Euronext bij overname van LCH.Clearnet SA.

3 januari 2017

Euronext heeft op 3 januari 2017 bekend gemaakt dat zij een bindend bod heeft gedaan aan, en exclusiviteit heeft verkregen van, LCH.Clearnet Group Limited en London Stock Exchange Group plc (LSEG) omtrent de overname door Euronext van 100% van de aandelen van Banque Centrale de Compensation SA (handelend als LCH.Clearnet SA), voor een koopprijs van 510 miljoen euro.

Afronding van de transactie is onder voorbehoud van afronding van de fusie tussen LSEG en Deutsche Börse AG, alsmede van het verkrijgen van diverse externe goedkeuringen, waaronder goedkeuring van de overname door de aandeelhouders van Euronext en door de relevante toezichthouders. De “Reference Shareholders” van Euronext ondersteunen de beoogde overname en zullen voor goedkeuring van de transactie stemmen in de medio februari 2017 te houden bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders van Euronext.

Zie hier voor het persbericht van Euronext.

Het team van Rutgers & Posch bestaat uit Robert ten Have en Babette Waltman. Rutgers & Posch adviseert Euronext over Nederlands recht, naast Jones Day voor Engels en Frans recht en Cleary Gottlieb Steen & Hamilton voor mededingingsrecht.