Rutgers & Posch adviseert bij de overname door Blue Point Capital en Hilco Vision van Optiplus en Proteye

29 september 2016

The Hilsinger Company, een portfolio onderneming van private equity investeerder Blue Point Capital heeft 100% van de aandelen in Optiplus B.V. en Proteye Veligheidsbrillen B.V.  overgenomen door middel van haar Nederlandse dochtermaatschappij Hilco Netherlands B.V. The Hilsinger Company is toonaangevend  leverancier van optiek- en oogverzorgingssproducten, -accessoires en –instrumenten in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australië en bedient talloze grote klanten in Europa en Zuid-Amerika.

Optiplus is marktleider in Nederland voor wat betreft professionele tools voor de optiek werkplaats, accessoires en brilonderhoud, zowel voor de optieketens als de zelfstandige opticiens. Daarnaast groeit het aanbod in kindermonturen, sportmonturen, leesbrillen en zonnebescherming aanzienlijk. Proteye is marktleider op het gebied van de ontwikkeling en verglazing van monturen op sterkte voor de industriële veiligheidsmarkt en zwembrillen- en duikbrillenmarkt.

Met de overname van Optiplus en Proteye  versterkt the Hilsinger Company haar groothandel-, distributie- en online distributieactiviteiten in de Benelux en Duitsland.

Rutgers & Posch (Lennaert Posch, Valerie Haans en Babette Waltman) adviseerden Blue Point Capital en Hilco samen met de Amerikaanse  advocaten van Baker Hostetler (John Allotta).