Rutgers & Posch adviseert Euronext bij deelneming in EuroCCP

18 augustus 2016

Rutgers & Posch adviseert Euronext N.V. inzake het 20% aandelenbelang dat Euronext neemt in EuroCCP.

Euronext heeft op 17 augustus bekend gemaakt dat zij de definitieve overeenkomst is aangegaan om een 20% aandelenbelang te verwerven in European Central Counterparty N.V. (EuroCCP), de leidende CCP (centrale tegenpartij) voor pan-Europese aandelenmarkten die diensten verleent voor de afwikkeling van effectentransacties. Euronext betaalt ca. 14 miljoen euro voor dit belang. Deze bekendmaking van Euronext volgt op de bekendmaking van 12 mei, waarin Euronext aankondigde in exclusieve gesprekken te zijn over het verwerven van dit belang.

Afronding van de transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en de transactie wordt verwacht tegen het eind van 2016 te kunnen worden afgerond.

Het team van Rutgers & Posch bestaat uit Robert ten Have, Henriette van Overklift en Babette Waltman.

Klik hier voor het persbericht van Euronext.