Rutgers & Posch adviseert Flight Centre bij de overname van Business Travel Development in Apeldoorn

15 maart 2016

Rutgers & Posch adviseert Flight Centre bij de overname van Business Travel Development in Apeldoorn. Flight Centre Travel Group (FCTG) is een Australisch internationale reisorganisatie en de grootste aanbieder van individuele reizen in Australië. De wereldwijde activiteiten van FCTG omvatten vestigingen in Australië, Nieuw Zeeland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, India, China, Hong Kong, Mexico, Ierland, Singapore, the Verenigde Arabische Emiraten en Zuid Afrika. Het bedrijf is genoteerd aan de Australische effectenbeurs (ASX:FLT). In juni 2015 bedroeg de jaarlijkse omzet van FCTG $ 17 miljard. FCTG exploiteert verschillende merken, waaronder FCm Travel Solutions en Corporate Traveller. FCTG licenseert het merk FCm Travel Solutions in 80 landen waar het zelf geen vestiging heeft.

Met de overname van het Nederlandse Business Travel Development breidt FCTG voor het eerst uit naar het Europese vasteland en heeft het vestigingen in 14 landen. Business Travel Development is een aanbieder van zakenreizen. Tot aan de overname was Business Travel Development licentiehouder van FCTG en handelde het onder de naam FCm Nederland.

Het team van Rutgers & Posch dat FCTG assisteerde met de overname bestond uit Lennaert Posch, Jurriaan Heslinga en Hjalmar Florijn. Notariële diensten werden verzorgd door notariskantoor Schut Van de Ven. Business Travel Development werd bijgestaan door JLS Advocaten en door corporate finance  adviseur Rembrandt Mergers & Acquisitions.

Klik hieronder voor de artikelen in/op:

The Sydney Morning Herald
Sky News
De Telegraaf
Zakenreis