Rutgers & Posch adviseert Veolia Nederland bij de overname van AKG Kunststof Groep

3 september 2015

Veolia breidt haar activiteiten in Nederland uit met de overname van AKG Kunststof Groep, een kunststof recycling en compoundering bedrijf. Het bedrijf produceert een breed assortiment hoogwaardige PP granulaten, gemaakt van mengsels van post-consumer en post-industrieel PP-afval, die worden verkocht aan producenten van kunststof producten, vaak als vervanging van virgin kunststoffen. Op deze wijze draagt het bedrijf bij aan circulaire economie door middel van recycling en hergebruik van materialen. De research – en productieafdeling is gevestigd in Vroomshoop, Nederland, en telt 53 medewerkers. Verkoper van AKG Kunststof Groep is Wadinko, investeerder in kleine en middelgrote bedrijven in Overijssel.

Veolia is wereldleider op het gebied van geoptimaliseerde inzet van grond- en brandstoffen. Met 179.000 medewerkers wereldwijd, ontwikkelt Veolia afval, water en energie oplossingen die bijdragen aan een duurzame toekomst van zowel steden als industrieën. In Nederland levert Veolia momenteel utility, energie en water services aan zowel de Nederlandse industrie als steden.

Met de overname van AKG Kunststof Groep versterkt Veolia haar positie binnen de circulaire economie op de Nederlandse markt.
Het team van Rutgers & Posch dat Veolia assisteerde met de overname bestond uit Matthijs van de Broek en Hjalmar Florijn. Matthijs Vink en Kevin Koppen van Emendo Capital stonden Veolia bij als corporate finance adviseurs. Wadinko werd geadviseerd door Loyens & Loeff.

Klik hier voor het persbericht van Veolia.