Rutgers & Posch adviseerde uniQure bij Bristol-Myers-Squibb transactie

8 juni 2015

Bristol-Myers-Squibb (‘BMS’) heeft op 12 juni 2015, in het kader van een exclusieve strategische samenwerking, een aandelenbelang van 4,9% genomen in uniQure N.V., genoteerd aan NASDAQ. BMS zal verder een 5% aandelenbelang nemen voor 31 december 2015. Daarnaast heeft zij twee warrants verkregen voor een totaal additioneel aandelenbelang van maximaal 10%.

BMS heeft ruim USD 37 miljoen betaald voor het eerste 4,9% aandelenbelang. De toekomstige aandelenverwervingen zullen plaatsvinden op de dan geldende koers plus een premie. De totale betalingen voor uniQure onder de samenwerkingsovereenkomst kunnen oplopen tot USD 2,2 miljard, afhankelijk van het succes van de gentherapie produkten (bedrag is exclusief de aandeleninvesteringen).

Rutgers & Posch heeft uniQure geadviseerd over Nederlands recht, naast Morgan Lewis & Bockius dat over US recht adviseerde aan de vennootschap. Kirkland & Ellis en Loyens & Loeff adviseerden BMS over US respectievelijk Nederlands recht.

Het team van Rutgers & Posch stond onder leiding van Hendrik Jan Schimmel en bestond verder uit Robert ten Have, Henriette van Overklift en Franci van Helvoirt