Rutgers & Posch adviseert TravelBird bij aandelen financiering

19 november 2014

Rutgers & Posch heeft TravelBird geadviseerd bij het aantrekken van een additionele aandelen financiering. De eigenaren van de Duitse internetwinkel Zalando hebben hierbij hun belang in de Amsterdamse online reisorganisatie verder uitgebreid. De kapitaalinjectie helpt TravelBird verder te groeien en beter te worden, aldus Symen Jansma, medeoprichter van TravelBird, in De Financiële Telegraaf van 19 november 2014.

Via hun investeringsvehikel Global Founders Capital namen de Duitse broers Samwer eerder dit jaar al een minderheidsbelang in TravelBird. Met de additionele investering komt hun aandeel op 16,4 procent. TravelBird wordt hiermee gewaardeerd op 140 miljoen euro.

TravelBird is in 2010 opgericht. De reisorganisatie groeide sindsdien van acht naar zeventien Europese landen en verdrievoudigde het aantal werknemers naar 500 wereldwijd.

Het team van Rutgers & Posch bestond uit Robert ten Have en Babette Waltman.

TravelBird sluit vrede met ‘oude’ reisbranche, Het Parool 20 november 2014

Hoe TravelBird de Duitse miljoenen binnensleepte, Management Team, 19 november 2014