Rutgers & Posch adviseert bij beursgang uniQure

14 februari 2014

Bij de beursgang en notering aan NASDAQ per 5 februari 2014 werd uniQure juridisch bijgestaan door een team van Rutgers & Posch onder leiding van Hendrik Jan Schimmel en Lennaert Posch. Het team bestond verder uit Matthijs van den Broek, Franci van Helvoirt en Miranda Gossen. Timothy Corbett en Bree Peterson van Wilmer Hale adviseerden over het Amerikaanse recht. uniQure werd daarnaast geadviseerd door Bart Kraak van Holdinga Matthijssen Kraak notarissen en door fiscaal adviseur Van Campen Liem.

Jefferies, Leerink Partners en Piper Jaffray & Co. waren als zakenbank bij deze beursgang betrokken. Zij werden bijgestaan door NautaDutilh (Petra Zijp en Jochem Polderman) en Covington & Burling (Eric Blanchard, Brian Rosenzweig en Lilit Kazangyan).

Bij de beursgang van uniQure zijn 5,4 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven tegen een prijs van USD 17, waarmee een bedrag van USD 91,8 miljoen is opgehaald.

uniQure is een biotechonderneming die actief is op het gebied van gentherapie. Het heeft het eerste en enige gentherapie-product ontwikkeld dat is goedgekeurd in de Europese Unie.